Dansk Kvindebiografisk Leksikon er et enestående nationalbiografisk værk. Her finder du biografier om betydningsfulde kvinder, der ikke eller kun kort er biograferet i andre værker. Værket udkom i årene 2000-2001 i fire bind: tre alfabetiske bind samt det tværgående tematisk organiserede 4. bind Alle Tiders Danske Kvinder. Samtlige 1922 biografier er i dag tilgængelige på lex.dk

Dansk Kvindebiografisk Leksikon er udarbejdet som en udbygning og delrevision af 3. udgave af Dansk Biografisk Leksikon, som blev skrevet i perioden 1975-1984 og i dag også findes på lex.dk. I 2001 erhvervede KVINFO de digitale ikke-kommercielle rettigheder og kunne således i perioden 2001 til oktober 2022 stille værket gratis til rådighed for offentligheden, udstyret med en række avancerede søgemuligheder.

I oktober 2022 lanceredes Dansk Kvindebiografisk Leksikon som det 13. værk på lex.dk, hvor det fortsat stilles gratis til rådighed for alle. I forbindelse med flytningen til lex.dk er mange af artiklerne beriget med illustrationer, ligesom der nu linkes til artikler i Den Store Danske, hvor man får baggrundsviden om fx organisationer, partier og virksomheder.

Læs mere i Dansk Kvindebiografisk Leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig