Om Dansk Kvindebiografisk Leksikon

Artikelstart

Dansk Kvindebiografisk Leksikon er et enestående nationalbiografisk værk. Her finder du biografier om betydningsfulde kvinder, der ikke eller kun kort er biograferet i andre værker. Værket udkom i årene 2000-2001 i fire bind: tre alfabetiske bind samt det tværgående tematisk organiserede 4. bind Alle Tiders Danske Kvinder. Samtlige 1922 biografier er i dag tilgængelige på lex.dk

Dansk Kvindebiografisk Leksikon er udarbejdet som en udbygning og delrevision af 3. udgave af Dansk Biografisk Leksikon, som blev skrevet i perioden 1975-1984 og i dag også findes på lex.dk. I 2001 erhvervede KVINFO de digitale ikke-kommercielle rettigheder og kunne således i perioden 2001 til oktober 2022 stille værket gratis til rådighed for offentligheden, udstyret med en række avancerede søgemuligheder.

I oktober 2022 lanceredes Dansk Kvindebiografisk Leksikon som det 13. værk på lex.dk, hvor det fortsat stilles gratis til rådighed for alle. I forbindelse med flytningen til lex.dk er mange af artiklerne beriget med illustrationer, ligesom der nu linkes til artikler i Den Store Danske, hvor man får baggrundsviden om fx organisationer, partier og virksomheder.

Læs mere i Dansk Kvindebiografisk Leksikon

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig